A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Őrültség mellékmondatokban<br/>

Vágólapra másolva!
Egy barátságosan szűk helyen, a Stúdió "K"-ban mutatták be Zalán Tibor Halvérfesték című művét. A nagyszakállú nyelvzsonglőr mellékmondatait és szófüzéreinek káprázatos egymásutánjait fölhasználva Fodor Tamás társulata egy szürreális család még szürreálisabb estéjét vitte színre.
Vágólapra másolva!

Bogdán Árpád

Lassan kiderül ki-kicsoda, megtudjuk, hogy a nász és nászné nem ma érkezett, hanem három éve ül a tulipános ládán. Három éve egyszer sem kínálták meg őket semmivel, mindig csak négy főre terítettek. Három éve nem esznek. Egy szobában alszanak a háziakkal, de a gyereket még egyszer sem látták. Sőt nem is tudják, hogy az "illetőt" hogy hívják. Arról nem is beszélve, hogy fiú-e vagy lány. Aztán mindent megváltoztat egy telefonhívás. "...csöng a telefon/csöng és olyan különösen csöng/mintha ismerős hangon csüngne..." A múlt és a jövő furcsa módon összecsúszik, összegabalyodik a telefonhívás után. Minden megváltozik.

Hannus Zoltán és Nádasi László

A Halvérfesték nincs híján ordenáré káromkodásoknak, obszcén megnyilvánulásoknak, de ezek talán a legmulatságosabb jelenetei az előadásnak. Az, hogy ki telefonált és kit keresett, a legizgalmasabb, feszültséggel telibb pont az est folyamán, épp ezért legyen meglepetés.

[doda]

Stúdió "K": Halvérfesték
(Abszurd drámai költemény - áthallásokkal)

Szereplők: Hannus Zoltán, Homonnai Katalin, Topor Rita, Bogdán Árpád, Szabó Domokos, Nádasi László, Bacskó Tünde, Eszes Fruzsina
Írta: Zalán Tibor
Díszlet: Oszkay Csaba
Jelmez: Németh Ilona,
Rendező: Fodor Tamás

Előadások: 2001. január 11., 12., 26.

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!