Geena Davis egyelőre nem lesz olimpikon<br/>

Vágólapra másolva!
Geena Davis, a világhírű amerikai filmszínésznő jövőre biztosan nem lesz tagja hazája olimpiai íjász-válogatottjának, mivel az elődöntő első fordulójában nem jutott a legjobb 16 közé. A sztár ennek ellenére nem hagyja el a sportágat, bízik abban, hogy öt év múlva kijut az athéni ötkarikás játékokra.
Vágólapra másolva!

A 43 éves Geena Davis 1997-ben kezdett el foglakozni az íjászattal, így mostani kiesése egyáltalán nem jelent kudarcot a számára.
- Úgy gondolom, hogy jól versenyeztem. Nagyon boldog vagyok, és négy év múlva ismét megpróbálom - fogalmazott az 1988-ban - az Alkalmi turista című film mellékszereplőjeként - Oscar-díjat kapott filmcsillag, aki a 28 fős mezőnyben a 24. lett, így nyolc pozícióval maradt el a továbbjutástól.
Don Rabska edző szerint tanítványa nem tudott megfelelően alkalmazkodni az esős időjáráshoz, mivel felkészülésük helyszínén, a napfényes Kaliforniában nem volt hasonló körülményeknek kitéve.

A hagyományosan az amazonoknak tulajdonított íjászat gyakorlása mellett a színésznő nem hanyagolja el "fő sportágát", a színészetet sem, legközelebb a Stuart Little című vígjátékban láthatjuk.

(MTI)

Ajánló:

Az Egyesült Államok íjászválogatottját felügyelő szervezet honlapja

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!