A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Simpson család első 10 éve<br/>

Vágólapra másolva!
Fennállásának 10. évfordulóját ünnepelte január 14-én a Simpson család. Otthonuk, a Fox televíziós hálózat az örömteli alkalomból elindította új Simpsons honlapját, a razfilmsorozat rajongói pedig újabb emléktárgyakat gyűjthetnek be, többek között a Simpsonok fejével ellátott PEZ cukorkaadagolót.
Vágólapra másolva!

A kopaszodó, elhízott csődtömeg családfő Homer, felesége, a kékre festett, méhkaptár szerű frizurát viselő Marge, és három gyerekük, Homer, Lisa és Maggie, vagyis a Simpson család zűrös életébe először 1987-ben, rövid szkeccsek formájában pillanthattak bele az amerikai tévénézők. Két évvel később Simpsonék főszereplésével karácsonyi műsor készült, majd 1990. január 14-én a Fox tévéhálózat műsorára tűzte az első sorozatot. Nagy lutri volt, mivel a Springfieldben élő Simpsonék alaposan belerondítottak a médiában az amerikai családról kialakított képbe, de bejött: a rajzfilmsorozat már a 10. szériánál tart, eddig 5 Emmy-díjjal tüntették ki, nézettsége a Fox műsorai közül csak az X-Akták vetekszik. Arról nem is beszélve, hogy a Simpson család utat nyitott a hasonlóan szatirikus, kemény társadalmomkritikát sem nélkülöző animációs sorozatok, így a Beavis és Butthead vagy a South Park számára, a család tagjai pedig - de különösen Homer és Bart - időközben valódi ikonokká váltak. Egyszóval: a Simpson család nem egyszerűen egy rajzfilmsorozat, hanem óriási kultusszal övezett kulturális jelenség.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a Simpson család saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-en, a hírességek járdáján, a fennállásuk 10. évfordulóját ünneplő, egész éves eseménysorozat nyitányaként. A Simpsons Global Fanfest - Simpsonék rajongóinak fesztiválja - keretében Amerika- és világszerte rendeznek a Simpson családdal kapcsolatos rendezvényeket és vetélkedőket, amelyekről részletesen tudósít majd Simpsonék megújult honlapja. A rajongók pedig már most elkezdhetik gyűjteni a zsebpénzt, ha a be akarják szerezni a piacra dobott összes emléktárgyat: a legjobb részekből összeválogatott videókazetták mellett két újabb Simpsons videójáték, két újabb képregényfüzet és egy több mint 50 felvételt tartalmazó Simpsons CD jelenik meg az évfordulóra, de garantáltan sikere lesz a beszélő Simpsons játékfiguráknak is, nem beszélve a Simpson család tagjainak fejével "díszített" PEZ cukorkaadagolóról - ebben a megtiszteltetésben csak az igazi sztárok részesülhetnek.

A Simpson család az amerikai televíziózás történetének legrégebben futó rajzfilmsorozata, és semmi jel nem mutat arra, hogy az ünnepi, 10. szériát ne követhetnék újabbak. "Majd akkor fejezzük be a sorozatot, ha az amerikai nézők ezt akarják" - jelentette ki Mike Scully, a Simpson család producere.

[origo]

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!