A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Robert Downey Jr. azonnali szabadlábra helyezését követelik ügyvédei<br/>

Vágólapra másolva!
Ügyvédei szerint az 1992-es Chaplin film főszerepéért Oscar-jelölést kapott Robert Downey már eleget ült börtönben. Robert Walters ügyvéd július 27-én a filmsztár azonnali szabadon-engedését követelte, azt állítva, hogy a Downey-t három évre elítélő bíró nem tud számolni.
Vágólapra másolva!

A színész, aki állítólag nyolc éves kora óta fogyaszt drogot, először 1996-ban került összetűzésbe a rendőrséggel, amikor is gyorshajtás miatt megállították, és kokaint, heroint, valamint egy Magnumot találtak a kocsijában. Ezután három hónappal Downey nem teljesen józanon bemászott malibui szomszédja házába, és ott egy gyerekágyban elaludt. Mindennek okán a felsőbb bíróság egy bírája, Lawrence Mira rehabilitációs intézetbe küldte, ahonnan Downey három nap múlva megszökött. De ekkor még nem zárták börtönbe, hanem feltételesen szabadlábon távozott.1999 augusztusában azonban Mira három évre elítélte, mivel Downey megszegte a próbaidő feltételeit azzal, hogy többször is elbliccelte az előírt kábítószer-teszteket.

A súlyosan függő színész ügyvédje július 27-én Downey szabadon engedését kérte: azzal érvelt, hogy Lawrence Mira jogi és számítási hibát követett el a három éves ítélet kiszabásakor, hiszen nem számította bele azt az időt, amit Downey elvonókúrákon töltött. (Mellesleg a színész 1996 és 1999 között összesen hét elvonókúrán vett részt, látszólag kevés eredménnyel.) Mindezek miatt Downey védője úgy tartja, a tervezett novemberi időpont helyett már februárban feltételesen szabadlábra kellett volna helyezni a harmincöt éves színészt.

Downey gondjait az a per tetézi, amelyet múlt héten indítottak ellene és édesapja ellen szerződésszegés miatt. A két Downey '96 decemberében egyezett meg a Lloyd Silverman Productions-zel 250 ezer dollárban egy film forgatókönyvéért és elkészítéséért, ami még nem valósult meg.

Az állandó jogi hercehurcák ellenére (vagy mellett) Downeynak a filmezésre is maradt ideje: legutóbb a Fergeteges forgatás egyik mellékszerepében tűnt fel, következő filmje a Wonderboys című vígjáték lesz.

Ajánló:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!