A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Billy Corgan gitárral vert meg egy pankrátort<br/>

Vágólapra másolva!
A Smashing Pumpkins gitáros-énekese, Billy Corgan végre kommentálta azt a július 22-i botrányt, amikor is az Extrém Bírkózási Bajnokság (Extreme Championship) egyik pankráció mérkőzése előtt egy akusztikus gitárral leütötte az ECW egyik tagját, Lou E. Dangerouslyt. Tudva, hogy a pankrációban minden előre megrendezett, ne lepődjünk meg, ha kiderül: az egész csak kacsa.
Vágólapra másolva!

A pankráció iránt régóta rajongó Billy Corgant az ECW főnök Paul Heyman hívta meg, hogy az amerikai himnusz eléneklésével nyissa meg az estet. Mivel még sosem énekelte a himnuszt közönség előtt, Corgan egy kicsit izgult, de előre örült, hogy láthatja nagy kedvencei, Jerry Lynn, Rob Van Damm és Sandman showját. Az este azonban nem úgy alakult, ahogy Corgan tervezte, annak ellenére, hogy a közönség melegen fogadta mint meglepetés-vendéget. Az ezután követezők Billyben úgy maradtak meg, mintha "nyakon öntöttek volna egy vödör jéghideg vízzel".

Még mielőtt a chicagói sztár belekezdett volna a himnuszba, Lou E. Dangerously sértő megjegyzést tett zenéjére, mondván, hogy a csarnokban levők azt ki nem állhatják. Az ezután kibontakozó szóváltásnak Corgan úgy vetett véget, hogy az unplugged előadás "fegyverét", egy akusztikus gitárt vágott a provokátor fejéhez. Ezután Lou és társai kezdték fenyegetően körülvenni az énekest, aki Jerry Lynn és Tommy Dreamer segítségével menekült meg a négy-egy-ellen harc biztos vereségétől. Billy Corgan szerint az övön aluli megjegyzés méltatlan volt és nehezen felejthető. Lou-t senkiházinak tartja, akinek szégyenkeznie kellene, ha amerikainak nevezi magát.

A fenti történet valóságtartalma erősen vitatható, hiszen a pankráció világában köztudottan minden előre megrendezett, az azonban biztos, hogy amikor Corgan nem a pankrációval van elfoglalva, gitárját rendeltetésszerűen használja: a Smashing Pumpkins egy chicagói stúdióban épp most rögzíti új albumát , amin 10-14 szám lesz hallható. Noha Corgan egy május 23-i rádióinterjú alkalmával bejelentette a zenekar feloszlását, tovább dolgoznak azokon a számkezdeményeken, amelyek a legutóbbi, Machina/The Machines of God album felvételekor születtek. A "bőrbarát" énekes akkor azt mondta, már a Machina felvételekor rájöttek, hogy a Smashing Pumpkinsnak vége, de nem akarták az album kiadásakor bejelenteni, mert akkor "az egész nem a zenéről szólt volna". Az okok között azt is kiemelte, hogy nem tud beszállni a Britney Spears-ektől hemzsegő zeneipari versengésbe. Sokan viszont egyszerűen csak azzal magyarázzák a 13 éves zenekar feloszlását, hogy a Machina-ból meglepően keveset adtak el. Ezt alátámasztani látszik D'Arcy (a '99-ben kiszállt basszusgitáros lány) 1995-ös mondata, miszerint "ha nem adsz el többet, mint az előző lemezből, azt jelenti, hogy elindultál a lejtőn".

Lehet, hogy ez már tényleg nem az igazi Smashing Pumpkins, hiszen Corgan a maga patetikus modorában azt mondta, "érzem, a csillagom hanyatlik, nem tudom, mitévő legyek". Ennek ellenére befejezik a szeptember 16-november 4. között zajló európai turnét, utána pedig az Államokban csatlakoznak a Summersault 2000 nevű utazó fesztiválhoz.

Ajánló:

Angolul.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!