Operettgála is lesz az idei Zsidó Nyári Fesztiválon

Vágólapra másolva!
A Győri Balett előadásával veszi kezdetét az idén negyedszerre megrendezendő Zsidó Nyári Fesztivál, melynek keretében könyvnapokat, kiállítást, hangversenyeket és operett- valamint musicalgálát is rendeznek. A nagyszabású művészeti fesztivál augusztus 26-tól szeptember 2-ig tart.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Zsidó Hitközség Idegenforgalmi és Kulturális Központja idén negyedik alkalommal rendezi mag a kulturális fesztivált. Az augusztus 26-i hivatalos megnyitó előestéjén, szombaton a Győri Balett Életfa című produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők a budapesti Wallenberg-emlékparkban. A hivatalos megnyitó vasárnap a Dohány utcai zsinagóga előtti Herzl téren lesz, amelyen Zoltai Gusztáv a Magyarországi Zsidó hitközségek Szövetsége ügyvezető igazgatója, Glatz Ferenc, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke és Schiffer János főpolgármester-helyettes mond beszédet. Ekkor nyitják meg a Fesztivál keretében megrendezendő Magyar Zsidó Könyvnapokat is, melyre több újdonságot is megjelentett az Európa, a Makkabi, a Múlt és Jövő valamint a C.E.T. könyvkiadók.

Vasárnap a Budapest Galériában Zoltai Gusztáv és Rockenbauer Zoltán, a nemzet kulturális örökség minisztere nyitják meg a nekem szülőhazám… című kiállítást.

A zsinagógában több komolyzenei koncert lesz, többek közt hallható lesz Händel Júdás Makkabeusa is; a fesztivál záróhangversenye a Magyar Állami Operaházban lesz. A Fesztivál újdonságai közé tartozik az operett- és musicalgála, melyre kedden és szerdán kerül sor a Magyar Kultúra Alapítvány székházában. Bemutatásra kerül továbbá Donáth Ede Szulamith című operája a Thália Színházban; a főbb szerepekben Pérchy Kornélia, Gregor József és Fekete Attila lép színre.

A programhoz nyolc vidéki nagyváros: Szeged, Pécs, Kaposvár, Nagykanizsa, Veszprém, Székesfehérvár, Miskolc és Debrecen is csatlakozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről