A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNMuhari Eszter
20:40VívásEszter Muhari-Nelli Differt
HUNMagyarország
21:44ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

A Vészhelyzet doktornője a WTC romjai közt

Vágólapra másolva!
A szórakoztatóipar képviselői különbözőképp reagálnak az Amerikát ért terrortámadásra, de a legtöbben adományokat gyűjtenek. Liam Gallagher, az Oasis énekese viszont kijelentette, hogy soha többé nem megy New Yorkba, és repülőre sem ül egy darabig. A Primal Sream legújabb számának címe pedig "Bomb The Pentagon".
Vágólapra másolva!

Akciók

Julianna Margulies Vészhelyzetben

Britney Spears

Whitney Houston 1991-ben énekelte fel egy kislemezre az amerikai himnuszt, amely akkor nagy sikert aratott. Kiadója, az Arista úgy döntött, újból piacra dobják a számot, a bevétel egyik felét a New York-i Tűzoltók Katasztrófa-elhárítási Alapjának, a másik felét pedig a New York-i Rendőrség Szeretetszolgálatának adományozzák.

A média egyéb hírességei is segíteni próbálnak a tragédiában. A Vészhelyzet Hathaway nővére, Julianna Margulies csatlakozott a World Trade Center romjai között dolgozó mentőalakulatokat élelemmel ellátó önkéntesekhez.

Rudolph Guiliani, New York polgármestere viszont a Broadway elmaradt előadásai, valamint a rendkívül alacsony érdeklődés miatt kimaradt pénzösszeg egy részét tervezi pótolni. Az érintett előadótermek és előadók hamarosan megkapják a számukra elkülönített segélyt - jelentette be Guiliani egy sajtótájékoztatón.

Reakciók

A popvilágnak azonban nem csupán az adományozó hősei kerültek előtérbe az utóbbi napokban: a nyíltan Amerika-ellenes Primal Scream nevű brit alternatív zenekar tagjai fel vannak készülve arra, hogy meglincselik őket. A banda ugyanis "Bomb The Pentagon" című számát néhány nappal a terrortámadás előtt mutatta be rajongói előtt. Mani, a basszusgitáros tisztában van vele, hogy nem aratnak osztatlan sikert a számmal, arra viszont még nem tudott válaszolni az NME.com riporterének, hogy mikor fogják koncerten előadni a számot. A zenész hozzátette: "Időközben Amerika lett a bolygó verőembere, de az események azt bizonyítják, hogy ők is hibázhatnak. Ez az igazi tragédia."

Eközben Liam Gallagher, az Oasis frontembere kijelentette, hogy soha többé nem megy New Yorkba, és belátható időn belül repülőre sem fog ülni.

A fejlett világ országaiban szinte minden állampolgár tudomást szerzett a médián keresztül az amerikai eseményekről, kivéve a "valóság-show-k" egyes szereplőit. A televíziós Big Brother show-k játékosait csupán Hollandiában és az Egyesült Államokban értesítették a katasztrófáról. Azonban amikor kiderült, hogy a Belgiumban zajló vetélkedő egyik résztvevőjének rokona veszett oda New Yorkban, itt is közölték a tragédiát a világtól különben elzárt játékosokkal. A dániai játékosok továbbra sem értesültek a terrortámadásról. Pszichológusok szerint nem jó, ha közlik a tragédiát a résztvevőkkel, mert - amennyiben a fejleményekről nem tájékoztatják őket - az egyébként is nehéz pszichikai helyzetben lévő versenyzők között pánik és bizonytalanság törhet ki.

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!