A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Kortárs művészeti központ nyílik Budapesten

Vágólapra másolva!
MEO - Kortárs Művészeti Gyűjtemény néven 2001. szeptember 21-én jelentős kulturális központ nyílik Budapesten. A gyűjtemény, amelynek részben az újpesti bőrgyár műemlék jellegű épületei adnak otthont, Közép-Európában egyedülálló és európai jelentőségű vállalkozás, amely a kortárs hazai képzőművészet széles körű bemutatása mellett jelentős nemzetközi kiállításokat is Magyarországra hoz majd.
Vágólapra másolva!

A MEO - Kortárs Művészeti Gyűjtemény az ország első, a nyilvánosság számára folyamatosan hozzáférhető kortárs művészeti magángyűjteménye, amely különleges helyszínen, az egykori Wolfner-féle Bőrgyár jelenleg még felújítás alatt álló, műemlék jellegű épületeiben, illetve egy újonnan épült fogadóépületben kap helyet Budapesten, az újpesti József Attila utcában. Az intézmény szeptember 22-től áll a művészetbarátok és kikapcsolódni vágyók rendelkezésére.

A felújított és átalakított ipari csarnokok és a hozzájuk épített kiszolgálóépület összességében mintegy 2600 négyzetméternyi kiállítási területet biztosítanak. A komplexum különlegességét tovább növeli az a tény, hogy Magyarországon több mint 100 éve nem került ilyen nagyságrendű múzeumépület és kiállítóhely a hazai művészek és művészetbarátok birtokába. Az épületek a kiállításokon kívül kávéháznak, előadóteremnek és könyvesboltnak is helyet biztosítanak majd.

A kollekció alapját az elmúlt évek alatt a kortárs magyar képzőművészet ismertebb képviselőinek és fiatalabb generációjának több száz munkájából öszszeállított magángyűjtemény képezi, amely hosszú távú letétként kerül a MEO üzemeltetésére létrejövő Modern Művészeti Szolgáltató Közhasznú Társaság (Modern Művészeti Kht.) kezelésébe.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!