A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Gena Lee Nolin - A dzsungelkirálynő

Vágólapra másolva!
Ha Ön arról álmodozik, hogy szívesen eltöltene néhény napot Gena Lee Nolin párás dzsungelében, akkor jobb, ha alaposan felkészül. A jól ismert egykori Baywatch-boszorkány már a második szezont tölti Afrika vadvilágáért harcolva a Sheena című tévésorozatban.
Vágólapra másolva!

Jóval azelőtt, hogy Xena, a harcos hercegnő feltűnt volna a képernyőn, Sheena, a dzsungel királynője már létezett. Az eredetileg Jerry Iger kreálta és Mort Meskin által életre keltett, vad és szexis képregény-hősnővel először 1937-ben találkozhatott a közönség.egy Wags nevű európai bulvárlapban. A szőke Tarzan, aki érintetlen földjét eszével és egy szál késével védelmezte meg az olyan gazemberektől mint a kegyetlen orvvadászok és a szadista nácik, sikeresen belopta magát az amerikai fiúk szívébe és gondolataiba is, amikor egy évvel később feltűnt a Jumbo Comics hasábjain.

1942-re Sheena olyan népszerű lett, hogy saját újságot kapott - ő volt az első női képregényhős, aki ezt kiérdemelte. 1954-ben aztán átugrott a tévéképernyőre. Szűkre szabott leopárdmintás ruhácskájába a szoborszépségű, szőke nebraskai lány, Irish McCalla bújt bele, aki korábban az elismert naptárfotós, Alberto Vargas modellje is volt. A képregényt hűen követő sorozat két szezonon át futott a tévében, mialatt Sheena sokszor húzhatta ki a bajból ügyetlenkedô kereskedő barátját, Bob Reynoldsot, akit Christian Drake alakított.

Jó három évtizedes pihenő után 1984-ben a Columbia Pictures azonos című filmjében megpróbálta befutattni Tanya Robertset. Ebben a változatban Sheena elsősorban egy zebra hátán közlekedett és telepatikus kapcsolatba tudott lépni a dzsungel vadjaival.

Bár ezt a filmváltozatot a kritikusok alaposan lehúzták, a Columbia Tristar 2000-ben mégis útjára bocsátotta az újabb tévésorozat-változatot, így biztosította, hogy a legendás dzsungelkirálynő sose haljon meg. Ebben a legutolsó változatban Sheenát a volt Baywatch-szépség, Gena Lee Nolin alakítja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!