Valentin-nap tilalom Szaúd-Arábiában

Vágólapra másolva!
A sivatagi királyság nem engedélyezte a virágboltoknak, hogy vörös rózsát áruljanak, a pároknak pedig megtiltotta, hogy bármiféle kitűzővel vagy egyébbel hirdessék magukon a Valentin-napot.
Vágólapra másolva!

Az Arab News című napilap tudatta, hogy az iszlám értékrendet óvó Erkölcserősítési és Sátánmegelőzési Bizottság őrjáratokkal felügyel arra, nehogy valaki megünnepelje az iszlámtól idegen eseményt, "vakon követve az üres idegen szokást".

A sivatagi királyságban az üzleteket, a szállodákat már két héttel előre figyelmeztették arra, hogy tartózkodjanak a Valentin-nap bármiféle megünneplésétől. A tanárokat arra utasították, hogy óva intsék diákjaikat Valentin-napi kitűzők és egyéb csecsebecsék viseletétől.

Szaúd-Arábiában mintegy 7 millió külföldi él, javarészt ázsiai, akinek szülőhazájában lelkesen ünneplik a Valentin-napot, akárcsak a legtöbb öbölmenti arab országban, köztük a Szaúd-Arábiával határos Egyesült Arab Emírségekben. Utóbbiban a szállodák külön "szolgáltatás-csomagot" kínálnak a szerelmespároknak, üzleteik tele vannak vörös rózsával, ékszerekkel, üdvözlőkártyákkal.

Korábban:

A kolumbiai virágosok aratnak Valentin-napon

Ajánlat:

Csábítás az [origo]-n

Fórum:

Hihető-e az arab szerelem?

Könyvajánló:

Klasszikus szerelmespárok

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről