A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Megnyílt a tavaszi fesztivál

Vágólapra másolva!
A 22. Budapesti Tavaszi Fesztivál kéthetes rendezvénysorozata szombaton vette kezdetét a Szépművészeti Múzeumban, ahol megnyílt a Német romantikus rajzok című kiállítás.
Vágólapra másolva!

Az ünnepségen részt vett Mádl Ferenc köztársasági elnök, a fesztivál fővédnöke. Az Európai kézfogások mottó jegyében szerveződött fesztivált megnyitó Rockenbauer Zoltán kultuszminiszter ünnepi beszédében arról szólt, hogy az évről évre gazdagabb, szerethetőbb programokkal jelentkező Budapesti Tavaszi Fesztivál egész Magyarországé. Demszky Gábor, Budapest főpolgármestere a megnyitón a fesztivál mottója, az Európai kézfogások alapgondolat jelentőségét hangsúlyozta. Az idei tavaszi fesztivál gerincét a baden-württembergi művészek adják. Március 25-én a Stuttgarti Állami Operaház szerepel Budapesten, másnap a mannheimi balett vendégjátékát tekinthetik meg az érdeklődők a Thália Színházban, de a fesztivál vendége lesz Szathmáry Zsigmond, a freiburgi zeneművészeti főiskola tanára is, akinek orgonaestjét március 22-én a Mátyás-templomban hallgathatja meg a közönség. A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében megrendezett Baden-Württemberg arcai című kulturális programsorozat fővédnökeként Erwin Teufel, a német tartomány miniszterelnöke - a fesztivált köszöntve - elmondta: a fennállásának éppen 50. évfordulóját ünneplő fiatal tartományt szoros történelmi, kulturális és gazdasági kapcsolat köti Magyarországhoz.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvényei április 1-jéig összesen hatvan helyszínen zajlanak. Ma este a Zeneakadémián a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara, az Operaházban a Filharmóniai Társaság Zenekara koncertezik, a Thália Színházban Dohnányi-táncestet, az Operettszínházban Kálmán Imre-emlékműsort tartanak. A Vígszínház vendége a világhírű Holland Táncszínház, a Mátyás-templomban pedig Verdi, Liszt és Wagner egyházzenéje csendül fel.

Ajánlat:
A Budapesti Tavaszi Fesztivál hivatalos oldala

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!