A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Sokszínű lesz az ünnep programja

Vágólapra másolva!
Elton John szokásos gázsija feléért eljött volna, de a szponzorok ezt az összeget sem tudták előteremteni - derül ki a programokat szervező cég képviselőjének nyilatkozatából. De a világsztár nélkül is változatos és színvonalas lesz az augusztus 20-i ünnep programja.
Vágólapra másolva!

Idén a Margit-szigeten, a Kossuth téren, a Liszt Ferenc téren, a Fővám téren és a Roosevelt téren zajlanak majd az augusztus 20-ai ünnepségek kulturális rendezvényei. A tűzijátékot idén lézeres fényjáték is kiegészíti.

A zenei programok már délután megkezdődnek: a Liszt Ferenc téren fellépő Akadémia Vonósnégyes, a Budapesten élő argentin Ernesto Arenson vezette Che Tango, illetve a Brass in the Five rézfúvós együttes a "könnyed komolyzenét" képviseli, míg a Közgazdasági Egyetem előtt, a Fővám téren elsősorban a fiataloknak muzsikál a Zanzibár, az Emil.Rulez és Sub Bass Monster. Este háromnegyed nyolckor kezdődik a Kocsis Zoltán vezényelte Nemzeti Filharmonikus Zenekar Beethoven, Brahms és Erkel Ferenc műveiből összeállított koncertje, majd ezt követi az idén lézeres fényjátékkal is kiegészített tűzijáték.

A tűzijáték kivitelezésében négy vállalkozás (két hazai és két német cég) vesz részt, a zenét pedig - egy félórás, romantikus stílusú szimfonikus és elektronikus zenei kompozíciót - Gajda László írja. Este a Fővám téren Pa-Dö-Dő-koncert, illetve Old Boys-utcabál zárja a programot.

Mint ismert, a szervező Multimedia Concerts Kft. korábban azt tervezte, hogy augusztus 20-ára meghívja Elton Johnt Budapestre egy ingyenes koncertre, ez azonban elegendő szponzorpénz hiányában meghiúsult.

"Senki se gondolja, hogy Elton John vagy a menedzserei túlságosan anyagiasak lettek volna: egy 200 ezer nézőre tervezett, élő tévéadásban közvetített koncertnél szokásos gázsija feléért eljött volna, de a koncert minden járulékos költségével együtt így is mintegy 200 millió forintba került volna, s ezt az összeget a magánszponzorok nem tudták előteremteni. Úgy tűnik, sajnos tudomásul kell venni, hogy jó nevű művészeket ugyan el tudunk hozni Budapestre, igazi megasztárokat azonban nem, mert a szponzorok nem szívesen adakoznak, és irreálisan magasra kellene emelni a jegyárakat ahhoz, hogy a produkció ne legyen súlyosan veszteséges"- véli az ünnepség programjait szervező cég képviselője, Hegedüs László.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!