Betiltották a mobiltelefonokat New York kulturális intézményeiben

Vágólapra másolva!
A vasárnap meghozott törvény értelmében tilos a mobilokat használni a kultúra szentélyeiben. A vétkesek több mint tízezer forintnyi bírságra számíthatnak.
Vágólapra másolva!

A szigorú rendelkezés kimondja, hogy tilos a telefonok használata bármely "fedett színházban, könyvtárban, múzeumban, galériában, filmszínházban, koncertteremben, illetve bármely épületben, ahol színházi, zenei, tánc-, filmprodukciók, előadások, illetve bármely egyéb hasonló művészi tevékenység zajlik".

A városi tanács Michael Bloomberg polgármester vétóját felülbírálva hozta meg döntését a törvény ratifikálásáról. A város első embere szerint a törvény - amelynek megsértése 50 dolláros, vagyis több mint tízezer forintos pénzbírságot von maga után - betarthatatlan.

A törvényjavaslatot a színháztulajdonosok terjesztették a tanács elé, mert szerintük sok állandó vendég panaszkodott amiatt, hogy az előadások közben a mobiltelefonok csörögnek a nézőtéren.

A mobilhasználat szabályozásában New York korábban is elöl járt az amerikai települések között. A keleti parti nagyvárosban tiltották meg például először az autósoknak, hogy vezetés közben telefonáljanak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!