A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl

Hallható lesz az Ultrahang

Vágólapra másolva!
Ezúttal nem egy új tudományos felfedezésről van szó, hanem a Budapesten és Szegeden megrendezésre kerülő négynapos Ultrahang Fesztivál-ról, amelyen az elektronikus, kísérleti és underground zenék kedvelői csemegézhetnek a színvonalasabbnál színvonalasabb produkciók közül.
Vágólapra másolva!

Az Ultrahang Est-en közel harminc művész, zenekar, illetve DJ lép majd fel a világ tizenhárom országából (USA, Ukrajna, Izland, Szerbia, Nagy-Britannia, Ausztria, Hollandia, Magyar-, Német-, Olasz-, Svéd-, Spanyol- és Finnország).

A fesztivál olyan itthon kevéssé ismert előadókat, irányzatokat mutat be, akik a modern zenei centrumok elektronikus, kísérleti, underground világának elismert szereplői, és meghatározzák vagy nagy valószínűséggel meg fogják határozni a közeljövő progresszív, nem tömegzenei mozgalmait, de "titokban" még a populáris stílusokra is hatást gyakorolhatnak.

Persze elektronika ide vagy oda, az akusztikus zenék még manapság is tudnak meglepetést okozni, ezért a fesztiválon hallható lesz több, hagyományosabb zeneszerzési és előadói technikát egyedien alkalmazó előadó is. Ha meg kellene határozni, hogy milyen műfajba is sorolnánk a fellépőket, akkor talán egymásból következő "izmusokról" s azok keverékeiről, átértelmezett tánczenékről, improvizációs taktikákról, hangkutatásról, térzenéről, mikroszkopikus esztétikáról vagy egyszerűen csak finom zenei játékokról beszélhetnénk.

A meghívott művészek a legkülönbözőbb, egyébként sajátos hangkörnyezettel is rendelkező helyszíneken fognak fellépni - a Bábszínházban, egy underground klubban, egy reformétteremben, egy dunai állóhajó fedélzetén, a régi Zeneakadémián és egy zsinagógában.

Budapesten három napon keresztül naponta 2-3 helyszínen lesznek egymást követő rendezvények kora délutántól hajnalig, helyszínenként 3-4 előadóval. A jegyek alkalmanként 500, illetve 1000 forintba kerülnek. Az egyes helyszínek nagysága és jellege változó, így lesz olyan délutáni rendezvény, amelyre csupán 50, olyan esti program, ahová 150, és olyan éjszakai parti, ahová 500 hozzáférhető jegy lesz. Az egyes helyszínek kapacitása és a még szabad jegyek száma az interneten lesz követhető.

A fesztivál nyitó programja szeptember 25-én 19 órától 22 óráig a budapesti Bábszínházban ingyenes, melyre a meghívottak mellett a közönség a fesztivál hivatalos honlapján regisztrálhatja magát. Minden regisztráló egy kódot kap, s csakis ezzel a kóddal lehet majd bejutni. Ezen túl a fesztivál szinte mindegyik programjára lesznek ingyenes jegyek, melyeket szintén internetes regisztrációval szerezhet majd meg a játékos kedvű, jól informált és szemfüles közönség. Az ingyenes belépőkkel kapcsolatos - napról napra változó - részletek és feltételek szeptember folyamán a fesztivál hivatalos weblapján lesznek olvashatók.

Budapesten 26-án és 27-én délelőtt egy-egy workshop is rendezésre kerül, melyeket a fesztivál egyes fellépői tartanak.

A fellépők:
Abstract Monarchy Quartet (Ausztria/Magyarország), AGF (Németország), Andrej Kiricsenko (Ukrajna), Belgradeyard Soundsytem (Jugoszlávia), Én (Magyarország), Fluidum (Magyarország), Fon (Ausztria), Frank Bretschneider (Németország), Fx Randomiz (Németország), Gert-Jan Prins (Hollandia), Goem (Hollandia), Heimir Björgúlffsson (Izland), I-Sound (USA), Kim Cascone (USA), Larsen (Olaszország), Alejandra and Aeron (Spanyolország/USA), Luomo (Finnország), Nicron (Magyarország), Prell (Magyarország), Sheriff (Svédország), Stephan Mathieu (Németország), Thilges3 (Ausztria), Kid606 (USA), DJ /rupture (USA), Dwayne Sodahberk (Svédország), Tigrics (Magyarország), Vladislav Delay (Finnország), Wasteland (Anglia/USA)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!