Hernádi Judit volt élettársai tanúskodtak a Star-perben

Vágólapra másolva!
Hernádi Judit gyermekének apját, valamint Görög Lászlót és a színésznő volt élettársai mellett a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját is meghallgatta a bíróság a Star magazin ellen indított per legutóbbi tárgyalásán.
Vágólapra másolva!

Március 29-re napolták el Hernádi Juditnak a Star című magazin ellen indított személyiségi jogi pere folytatását, miután a január 26-i, hétfői tárgyalási napon nem tudták az összes tanút sorra venni.

A november 17-én, a Fővárosi Bíróságon kezdődött perben eddig csak a Heti hetes szereplőjének ügyvédei által megnevezett tanúk felét hallgatták meg, az alperes azonban egyetlen tanút sem vonultatott fel - mondta el a színésznő ügyvédje, Mester Csaba.

Hernádi Judit összesen 24 millió forintot követel keresetében a Star című magazintól - amely összeget jótékony célra kíván fordítani -, mivel a lap egy tavaly nyári számában az írta róla, hogy lelkileg összeomlott, és az alkoholba menekült.

Az efféle felelőtlen írások azon túl, hogy személyiségi jogokat sértenek, rendkívül negatívan hatnak a társas-és emberi kapcsolatokra, de különösen fájdalmas ez egy művész számára, aki ezzel elveszíti hitelét a közönség előtt, amit igen nehéz visszaszerezni - mondta az ügyvéd.

Az efféle írásoknak a családiés társas kapcsolatokban okozott romboló hatásáról beszéltek a művésznő jogi képviselője által megidézett tanúk, köztük Tarján Pál, a művésznő egykori élettársa, gyermekének apja, valamint Görög László, akivel Hernádi Judit tavalyig tizenkét éven át élt élettársi kapcsolatban.

A tárgyaláson jelenlévő színésznő egy közbevett megjegyzése szerint pedig a róla szóló cikk megjelenése óta a szakmai-közéleti szerepléseivel kapcsolatban időnként megfogalmazott bírálatokat, ellenvéleményeket sokan mintha a korábbinál durvább, brutálisabb, gyakran sértő hangnemben fogalmaznák meg.

Tarján Pál - aki közölte, hogy Hernádi Judittal nincsen napi kapcsolata - a bíróság előtt elmondta, a cikkről, illetve annak tartalmáról ismerősöktől szerzett tudomást, és megdöbbentette, továbbá bizonyos mértékben elbizonytalanította annak tartalma. Részben közös gyermekük sorsa miatti aggodalma miatt még ügyvédjétől is érdeklődött: milyen módon rendezhetné el közös lányuk megnyugtató elhelyezését, ha a bulvárlapban közölt állítások igaznak bizonyulnának.

Egy szó sem igaz a Starban közölt állításokból - mondta a bíróságon Görög László, Hernádi Judit legutóbbi élettársa. A színész szerint azonban maga a cikk olyan romboló hatással volt Hernádira, hogy attól valóban csaknem összeomlott, kapcsolatuk pedig nagyon megsínylette azt.

A felperes másik tanúja, Halasi Imre, a Miskolci Nemzeti Színház igazgató-főrendezője a színésznő szakmai presztízsében okozott károkat elemezte a bíróság előtt. Hernádi Juditot még tavaly tavasszal felkérte Dürrenmatt Az öreg hölgy látogatása című drámájának címszerepére, de a cikk megjelenése után környezetében sokan kétkedtek döntése helyességében. A tárgyaláson kiderült még, hogy a színésznő azóta nagy sikerrel játssza a darabot a miskolci színházban, tény azonban, hogy amíg Hernádi Judit a korábbi években egy évadban átlag három szerepben mutatkozott be, addig az idei szezonban csak ezt az egy új szerepet kapta.

Tanúként jelent meg a bíróságon egy kecskeméti közönségszervező is, aki arról beszélt, hogy az általa szervezett Hernádi-estet - amelyre alig egy héttel a Starcikkének megjelenése után került sor - a szokásosnál jóval kisebb érdeklődés mellett tartották meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről