Elkészítési idő: nettó 2 óra, bruttó 2 és 1/2 óra
Hozzávalók :
a krumplis tésztához:
a töltelékhez:
a hempergetéshez:
A meghámozott, felkockázott burgonyát annyi vízben felteszem főni, amennyi ellepi.
Amikor megpuhult, a főzővízzel együtt pépesítem.
Visszarakom közepes lángra, és folymatos kevergetés mellett, evőkanalanként hozzáadom a lisztet.
A krumplis tésztát lisztezett munkafelületen 3 mm vastagra nyújtom
6-7 centiméterenként egy teáskanál lekvárt rakok rá, minél sűrűbb a lekvár, annál könnyebb vele.
Áthajtok 5 centi széles tésztacsíkot a lekváros csíkon, és derelyeszaggatóval körbevágok minden lekvárt, háromszögeket képezve.
Bő, forró vízben kifőzöm a derelyéket (amikor megfőnek, feljönnek a víz színére.
A kifőtt derelyéket bő, vajon pirított morzsába hempergetem. Porcukrozhatom is a végén.