Bolonyai ragú

bolonyai ragú
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 2 óra

Alapanyagok:

  • 1 kg darált marhanyak
  • 2-3 evőkanál olívaolaj
  • 1 sárgarépa
  • 1 vöröshagyma
  • 1 nagyobb darab zellerszár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • fél l passzírozott paradicsom
  • só, bors
  • fél üveg száraz vörösbor

Az olajat felforrósítom és rádobom az apróra vágott, sárgarépát, hagymát és zellerszárat, a fokhagymagerezdet, a rozmaringot és nagy lángon keverem.

A marhanyakat sózom, borsozom, és a zöldséghez adom. Tíz percig pirítom, nem párolom.

Hozzáöntök fél üveg félszáraz vörösbort.

Mikor a bor szinte elpárolgott, fél evőkanál paradicsompürét keverek hozzá és folyamatos keverés mellett főzöm.

Hozzáadom a passzírozott paradicsomot és fél liter vizet. Felforralom, takarékra veszem a lángot és körülbelül másfél órán keresztül főzöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!