Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 90 perc
Hozzávalók:
A tojássárgájákat a cukor 2/3-ával nagyon habosra veri, cukorkristály ne érződjön egyáltalán, az olajos változathoz itt keveri hozzá apránként, sűrű keverés mellett az olajat, mintha majonézt készítene.
Vajat olvaszt (ha vajasan készül), beleolvasztja a csokoládét (ha olajos, csak a csokoládét olvasztja).
Az olvasztott csokoládét és vajat a tojásos-cukros krémbe keveri.
Összeszitálja a lisztet, kakaóport, sütőport, beleforgatja a csokoládés-tojásos krémbe.
A maradék 1/3 cukorral felveri a tojásfehérjéket és hozzákeveri.
Tepsit vajaz, 140-150 fokon 1 óra alatt elkészül. Nem szabad gyorsan sütni, mert a hirtelen rászáradó kéreg, és az azt felnyomó, növekvő tészta megrepeszti, kiszárítja.
Az Almárium bisztró receptje