Elkészítési idő: nettó 90 perc, bruttó 90 perc
Hozzávalók:
A tészta:
A töltelék:
A cső tésztájához elkeverem a lisztet a cukorral, kakaóval, hozzáadom a zsírt, alaposan eldolgozom, majd a tojásokat, Marsalát, és az ecetet is belegyúrom. Jól dolgozható, ne ragacsos tészta legyen, Becsomagolva elrakom a hűtőszekrénybe pihenni egy órát.
2 mm vastagra nyújtom, 10 cm átmérőjű köröket szaggatok belőle, az olajozott dobozon formázom, és bő, forró olajban kisütöm, leginkább dobozostul, ha összeesne. Csipesszel érdemes dolgozni, és több dobozzal jobban lehet haladni. A megsütött csöveet papírtörlőn leitatom.
A krém hozzávalóit elkeverem, megtöltöm a tésztát, a közepébe rakom a kandírozott gyümölcsöt és évente megeszek egy darabot. Néha kettőt, de akkor két évig nem eszem belőle.