Csilis olaj
![csilis olaj](https://cdn.origo.hu/2023/12/P3KutsJZhhFX1fYHGf9iEZfxoUDF3o7nnRpd3urRvxc/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NmNzlkZWQ1YjQzNTQ3N2VhNThkYTgwYjk1ZjI1YmJh.webp)
Elkészítési idő: 1 óra
Alapanyagok:
A felvágott, vagy akár darabolt csilit alacsony lángon felteszem az olajban és 30-40 percig finoman gyöngyözve forralom.
Még forrón kifertőtlenített üvegekbe töltöm, lezárom, és lehetőleg lassan, dunsztban hagyom kihűlni.
Süthetünk benne, vagy ízesíthetjük a főzelékeket, krémleveseket. Majonézt keverhetünk belőle, pizzát süthetünk vele, stb.