Elkészítési idő: 15 perc, plusz 2,5 óra sütési-, szárítási idő
Alapanyagok 25 centis tortaformához:
A torta:
A mázhoz:
A tortához a vajat habosra keverem a cukorral és beleadagolom egyenként a tojássárgájákat és a tonikot.
A tojásfehérjéket felverem, hozzáadom ezt is a masszához. Ezután megy bele a liszt is.
Kivajazott, lisztezett formába öntöm és 150 fokos, előmelegített sütőben 70-80 perc alatt megsütöm.
A mázhoz a tojásfehérjéket kemény habbá verem, tovább habosítom a ginnel, majd a cukorral. Sűrűn folyós lesz, ha nem, mehet bele még cukor.
A mázat a tortára öntöm és 50 fokos sütőben hagyom keményre száradni, körülbelül 1 óra alatt.
A máz tulajdonsága, hogy nagyon törik, ezért nehezen szállítható a kész torta.
A tonic helyett tejet, a gin helyett vizet is használhatunk, ha klasszikus citromtortára vágyunk.