Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 60 perc
Hozzávalók (8 darabhoz):
A körtét megpucolja, félbevágja, a kiszedett magház helyére egy csillagánizst rak.
A leveles tésztát (lehet bolti) 1 mm vastagra nyújtja, erre helyezi a vágási felülettel felfelé a körtéket.
A tésztát a körték körül másfél centi ráhagyással körbevágja késsel, és a körtére hajtogatja (a képen látszik a burkolás mikéntje, a domború oldalt burkolja tészta.
Nagyobb felületű teflonban cukrot karamellizál erre rakja a vágási felülettel lefelé a körtéket. Ezt betolja 10 percre a 180 fokos sütőbe.
Rögtön utána kiveszi a körtéket a karamellből, különben belekötnek. A tepsiben maradt karamellt azon melegiben felönti tejszínnel, összeforralja, ez lesz az öntet mellé.
Zöldalmából is el lehet készíteni, és a fűszer lehet szegfűszeg, kardamom, fahéj is.
A receptet az Almárium bisztrótól kaptuk.