Krumplipüréfánk
![krumplipüré fánk](https://cdn.origo.hu/2023/12/W-j3TTJj5PzsQPv5vkhtAKOwWV2t6GoQYDB_uyHxmyM/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBjMDNjMDQ0Y2M2OTQ3M2U5NWIzZWI4Y2Q3ZDVjOTRj.webp)
Elkészítési idő: 15 perc, sütéssel együtt
Alapanyagok:
A pürét összekeverem a liszttel. (A krumpli, fajtától függően hajlamos különböző viselkedésmintákat mutatni, ezért a liszt mennyisége annyi legyen, hogy a tészta ne legyen ragadós). Pogácsákat formázok belőle, és egy kivajazott serpenyőben magas lángon megsütöm mindkét oldalukat.
A végeredmény egy dizájner gnocchi, a felhasználása se kell, hogy más legyen, bár a sok vajból adódó töménysége miatt tejszínes, nehéz szószokat nem tennék rá. Vajas zsályába forgatva, vagy magában, köretnek, a legjobb. Szilvalekvárral is jó.