Leves:
Elkészítési idő: fél óra
Alapanyagok:
A kukoricákat a rozmaringággal megfőzöm, levágom a szemeket.
Alaposan összeturmixolom a főtt szemeket a tejszínnel és átpasszírozom. A passzírozóban maradt szemetet nem dobom el, kell a tortához.
A pépet elkeverem a chilivel, sózom, tányérokba töltöm, durva feketeborsot, apróra vágott fokhagymát szórok rá, meglocsolom szarvasgombaolajjal.
A vargányákat felszeletelem, pár percig pirítom olívaolajon és a sűrű levesre pakolom.
Torta:
Elkészítési idő:
Alapanyagok:
A szemetesből kifogyott a zacskó, ott állt a pulton bő két marék, tejszínes kukoricahéj, amit máskor, tartalmukkal együtt gond nélkül elfogyasztunk, nem a hagyma papírszerű borításáról, vagy a répa koszos külső rétegéről van szó. Eszembe jutott a spanyol mandulatorta, és azt sütöttem belőle, a mandula helyett kukoricahéjjal.
Az olajat, a tojásokat és a cukrot habverővel 10 percig verem, legyen jó levegős, habos, beleforgatom a lisztet, a kukoricát és egy 25 cm átmérőjű, kiolajozott tortaformába öntöm.
Előmelegített, 180 fokos sütőben 20-30 perc alatt készre sül.
Hagymalekvárral, fanyar szederlekvárral, vagy akár tejföllel is tálalható. Nagyon finom, és mivel a kukoricamagok héja emészthetetlen, jó hatással van az emésztésre is.