Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: 15 perc, plusz hűtési idő

Alapanyagok:

  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg meggy
  • 10 dkg eper
  • 10 dkg málna
  • egy vaníliarúd kikapart magjai
  • a fenti gyümölcsökből 40 dkg átpréselve, vagy pépesítve
  • zselatinlap

A gyümölcslevet, vagy pépet felforralom a pár kanál vízben feloldott zselatinnal és a vaníliával.

Belekeverem az egészben hagyott gyümölcsöket, összeforralom és behűtöm. Nagyon kevés zselatin kell bele, éppen csak zselésítésre. Cukor fölösleges.

Bármilyen piros idénygyümölcsből készülhet, sőt, van sárga és zöld lehetőség is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!