Rote grütze
![rote grütze](https://cdn.origo.hu/2023/12/795dMsQ1LWp6_M3WHcmJJsBzkSJWfZSw95zCPfOkqPo/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q5Yjk5NzE4NGJkNzQyY2RhZWVjMGVlNzM5YjExY2U3.webp)
Elkészítési idő: 15 perc, plusz hűtési idő
Alapanyagok:
A gyümölcslevet, vagy pépet felforralom a pár kanál vízben feloldott zselatinnal és a vaníliával.
Belekeverem az egészben hagyott gyümölcsöket, összeforralom és behűtöm. Nagyon kevés zselatin kell bele, éppen csak zselésítésre. Cukor fölösleges.
Bármilyen piros idénygyümölcsből készülhet, sőt, van sárga és zöld lehetőség is.