Zöldbors mártás
![zöldbors](https://cdn.origo.hu/2023/12/ghfqyTRuX2NH4TUpvfiQ6vTXtXbHEvJHIAy2JhwbHp8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE0ZmIwNDY5NjQ4YTQwMjc5NWVjNzA3ZDRkOTg2Mzlj.webp)
Elkészítési idő: 10-15 perc
Alapanyagok:
A száraz zöldborsot a mártás elkészítése előtt konyakba áztatom egy éjszakára.
A hús, vagy hal, -amihez a mártás készül- sütés után visszamaradt zsiradékát felöntöm az alaplével és magas lángon beforralom a felére.
Hozzáadom a borsokat, a felét szétnyomkodom.
Felöntöm a tejszínnel, a konyakkal, és folyamatosan kevergetve sűrűre főzöm.