Gnocchi házilag

nyokki
Vágólapra másolva!
A gnocchi sose lehet kemény, még félkemény sem. A jó gnocchi habos és könnyű, ehhez jó arányok kellenek, semmi más. Íme a recept és a gnocchi formázásának lépései. Lobogó sós vízbe dobva 3-4 perc alatt fő készre.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

1 kg szétfővő krumpli megfőzve, átpaszírozva, 20 dkg liszt, 1 tojás alaposan eldolgozva.

Forrás: Táfelspicc

A tésztából 2-3 centiméter átmérőjú rudat sodrok.

Forrás: Táfelspicc

A rúdból éles késsel 1-2 cm vastag gnocchikat vágok.

Forrás: Táfelspicc

Villa hátán egyesével legörgetem őket.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!