Bárki, aki vonzódik a kissé szokatlan ízkombinációkhoz és alapanyagokhoz, és nyitott arra, hogy kipróbálja a csokoládémousse-t olívaolajban pirított brióssal. A könyv minden gondosan megtervezett eleme igényességet és finomságot közvetít, a fejezeteket Baráth Áron kortárs festő alkotásai választják el egymástól, a fotóanyag és a tördelés példamutató minőségű munkák.
A könyv 15 fejezetének alapanyagai a séf kedvencei: paradicsom, padlizsán, édeskömény, cékla, sütőtök, tészta, rizs, libamáj, hal és tenger gyümölcsei, csirke, kacsa, sertés, eper, körte, csokoládé. Az alapanyagonként öt-öt recept kombinációi gyakran meglepőek, a csokoládés fejezetben találkozhatunk húsos étellel, szerepel itt pertezselymes kivi smoothie, és gyümölcssaláta csillagánizsos zöldparadicsom-lekvárral is.
A séfről keveset tudunk meg, de a recepteken keresztül mégis kialakulhat az olvasóban egy kép. Mértéktartó, elegáns, egyáltalán nem öncélúan kisérletezű, kortárs séf. Én egészen biztosan szívesen vettem volna, ha az esküvőmre Viktor készíti a vacsorát, és azt is tudom, hogy ezeket az ételeket, akármennyire az elérhető kategóriát jelentik az ő világában, különlegesebb alkalmakra tartogatom. Kivéve a sós karamellával és kekszmorzsával készült korainderes párolt körtét, mert az most mindjárt elkészítem.
Kiknek ajánljuk: Kalandozásra nyitott, a kortárs gasztronómia iránt érdeklődő, gyakorlottabb hobbiszakácsoknak, akik szeretnek baráti vacsorákat szervezni vagy családi eseményekre igazán különleges, de nem riasztóan bonyolult ételeket főzni. Ők imádni fogják.