A kávézólánc nem rég váltott új, természetes színezőanyagra az eres italaiban, amivel a legnagyobb probléma, hogy már nem vegán-kompatibilis. Az italoknak ugyanis a porrá tört bíbortetű páncélja adja meg az eperszínt, amit a vegánok nem fogyaszthatnak, lévén állati eredetű táplálék. A dolgot a ThisDishIsVeg vegán felügyeleti internetes honlap szellőztette meg (nekik egy, ahogy mondani szokás, neve elhallgatását kérő barista adta a fülest).
A Starbucks által forgalmazott frapucsínók kétmilliárdos üzletet jelentenek a cégnek éves szinten. A ThisDishIsVeg társalapítója, Daelyn Fortney petícióban köevetelte a Starbuckstól, hogy álljon vissza az addig használt, és vegán követelményeknek megfelelő színezésre (ugyanerre a célra használnak céklát, vagy lila burgonyát is), hogy a vegánok ismét fogyaszthassák a terméket.