Nyúl vadasan
![vadas nyúl](https://cdn.origo.hu/2023/12/tHCTvhNMAUk7-NOVLuF_Yd0oHiKXfTtgRGlb0uAcBHw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI0YzE1ZWM3OGIyNzQ4ZjU5MjI4MzZiNzg3ZGIzOTk4.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 2 nap
Alapanyagok:
A nyulat a feldarabolt zöldségekkel és fűszerekkel ecetes páclébe rakom két napra (annyi víz, ami elfedi és az ecet)
A cukrot megkaramellizálom, megpirítom rajta a zöldségeket és nagyon kevés vízben a fűszerekkel együtt puhára főzöm őket. A fűszereket kiveszem, leszűröm, összeturmixolom, sóval, borssal, mustárral, ecettel és cukorral állítom be az ízét, ez nagyon egyedi, nagymamafüggő, itt elengedjük az olvasó kezét, miből mennyit rakjon bele.
A bepácolt nyulat kevés olajon, közepes lángon átsütöm és a zöldséges mártással tálalom.