A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Retekcsatni

retekcsatni
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó 70 perc

Hozzávalók:

  • 6 db hónapos retek megmosva
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 hüvelykujjnyi gyömbér
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • csilipaprika

A retket és a lilahagymát elfelezem, felszeletelem.

A cukrot karamellizálom, rádobom a hagymát, alacsony lángon 15 percig pirítom.

Rádobom a retket, a fűszereket, 40 percig alacsony lángon főzöm.

Frissen felhasználom, vagy ha tartósítani szeretném, sterilizált befőttesüvegbe töltöm, fejjel lefelé szárazgőzölöm 30 percig, majd dunsztban hagyom kihülni.

Megjegyzés: Halak mellé, kibontás után friss zöld mentával elkeverve a legjobb.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!