A pácolás napjai eseménytelenül teltek, már ha eltekintünk a folyamatosan levedző hús és az én trehányságom következtében meglehetősen undorítóvá váló hűtőszekrényre. Ez ne tartson vissza senkit, a trehányokat se, mert a kifolyó pác és húslé finom illatos. Csak ronda barna.
A pácolás végén akinek van kedve, ismerőse, vigye el füstöltetni a húst, én ezt házilag gondoltam megoldani.
A húsról lekapartam a sót (le is kellett volna mosni, ennek később lesz jelentősége, tehát mossák ki a sóból) és wokban füstöltem:
A linkelt technológiát követtem, de a füstölési időn változtattam. A füstöt két marék rizs szolgáltatta, a wokot 2 órát hevítettem, 90 percet a legmagasabb, 30 percet alacsony lángon, majd a csomagot csak kihülés után bontottam szét.
Az így füstölt hús nem hasonlítható egy napokig hidegen füstölt húshoz, de kellemesen finoman így is érződik rajta a füstíz, és nem kell elvinni sehova.
Már csak meg kell főzni, ami szintén nem a szokványos módon történt, a következő részben végre befejezzük.