Az egész állatok vásárlása általában árban is gazdaságosabb, mint a különböző darabolt koncoké, íme a nyúl felhasználási térképe:
A máj
A nyúl mája nagyon finom, puha, érdemesebb előételnek kirántani, vagy megpirítani, mint az aprólékkal, többi belsőséggel összevágni egy raguba, vagy levesbe.
pirított nyúlmáj
A combok, lapocka
Ezeket az izületek mentén ügyesen le lehet választani, vadashoz, rántani, sütni, és egytálételekben a legjobbak. Pörköltbe és raguba is fel lehet használni, de oda majd a maradékot tesszük.
Gerinc, filé
A nyúl legfinomabb része, ezt bizony nem szabad összevagdosni, csak leemelni a gerinccsontról és rozéra sütni, ahogy van. Esetleg kicsit megtűzdelni szalonnával. Óvatosan vele, mert könnyen kiszárad, nem kell sokáig sütni.
Bordák, lábszárak, belsőség
remek pörköltet, ragukat lehete ezekből a látszólag csak csontot tartalmazó részekből készíteni, de mindenképpen hagyják hosszú lére, mert a csontok remek ízeket áztatnak a tunkolnivalóba.