A Nápolyi Egyetem tudósai fölfedezték, hogy amikor nem azért eszünk, mert éhesek vagyunk, akkor a szervezetünk jutalmazó vegyi anyagokat aktivál az agyban, ami a testet arra buzdítja, hogy az ízeket kívánja, függetlenül az étel tápanyagtartalmától. A tudósok által hedonista étvágynak nevezett érzés túlevésre sarkall és a szakemberek szerint nagy szerepet játszhat az elhízás elterjedésében. Ez az az éhség, ami miatt nem tudunk nemet mondani a második szelet süteményre - áll a cikkben. A vizsgálat során a tudósok először a kedvenc ételeiket adták nyolc egészséges embernek, majd kevésbé ízletes ételeket kóstoltattak velük . Felfedezték, hogy a jutalmazási mechanizmusokért felelős hormonok száma magasabb volt a testben, amikor azokat az ételeket ették, amiket szerettek. A tudósok szerint a fiziológiai folyamatok megértésével közelebb kerülhetünk az elhízási járvány visszaszorításának megoldásához.