Elkészítési idő: nettó másfél óra, bruttó 6 óra
Alapanyagok:
A töltelékbe:
A léhez:
Aki igazán kemény legény, a hal bőrét körbemetszi a kopoltyú mögött, lenyúzza egyben és ebbe tölti a tölteléket. Aki nem olyan kemény, az is megnyúzza, leszedi a csontokról az összes húst. A csontokat és a fejet-farkat 30 percig forralja a lé többi hozzávalójával annyi vizben, ami ellepi. A lefejtett húst elkeveri a töltelék hozzávalójával és a bőrbe tölti, összevarrja. Ha nem a bőrbe tölti, akkor hurkát formáz belőle, és egy tálba teszi, és óvatosan felönti a hallével. Lassú tűzön, alig gyöngyözve főzi 20 percig, majd behűti, mikor is az egész szépen összekocsonyásodik. Megosztó étel, halevők se szeretik mindig, attól még nagyon finom, eddig a legfinomabbnak az bizonyult, amikor a tölteléket egy másik, olyan potykába töltötték, aminek egy elszánt és ügyeskezű hentes belülről kiemelte a gerincét és a bordáit, majd összevarrta a hasát, és úgy került a hallébe, majd a kihűtve szeletelt hal a tálra.