Szamócadzsem kaffir lime levéllel
![befőzés lime-os eperdzsem](https://cdn.origo.hu/2023/12/rlAV4j2ocnJL3jJVbYHyrO0GaxXHWjLmRRhtErLEpm8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E3MmE4ZjA4Y2U4NTRlNTBhNTUzMzdjZGYyNTIwMTE3.webp)
Elkészítési idő: 45 perc
Alapanyagok:
A cukorból és a vízből cukorszirupot készítek, úgy, hogy homogén legyen és ha fémfelületre csöppentek belőle, megdermedjen. A lime leveleit is együtt főzöm a sziruppal. Ha friss leveleket használunk, elég 2-3, fagyasztott vagy szárított levélből 5-6 is belemehet.
Beleteszem a megpucolt epret - kisebbeket egyben, nagyobbakat darabolom - 3-4 percig forralom, hogy kiengedje a levét.
Kiszedem az epreket a szirupból, lecsepegtetem. A szirupot felforralom, visszateszem az epreket és még 3-4 percig rotyogtatom.