Grissini oreganóval
![baba grissini](https://cdn.origo.hu/2023/12/k8cN--yHEb_s7BxNcouXI4aOF5Bpi5LLjda2wYIwsDY/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZjN2M4YjE3MjI2MjRjMTdiYmM5YTlkNTQyZDM1NjA1.webp)
Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó két óra
Alapanyagok
A tejet a vajjal langyosra melegítem, belerakom a cukrot és az élesztőt, alaposan elkeverem. A liszthez hozzáadom a sót, majd mindebből tésztát gyúrok. A tésztát téglalap formájúra egyengetem, letakarom és fél órát kelni hagyom. Ekkor a tíz ujjammal átnyomkodom, félbe hajtom, és újabb fél órát hagyom kelni. A sütőt a maximumra tekerem. A tésztát ujjnyi vastagságúra, téglalap alakúra nyújtom és a hosszanti oldalból egy centis csíkokat vágok, ezekből pedig hurkákat göngyölgetek. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezem őket, a hőmérsékletet visszaveszem 180 fokra és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütöm őket.