Harcsapörkölt túrós csuszával

harcsapaprikás
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás:Táfelspicc

Elkészítési idő: 30 perc

Alapanyagok:

A harcsa:

  • 1/2 kg szürkeharcsafilé felkockázva
  • 5 dkg füstölt szalonna apróra kockázva
  • 1 nagy fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 púpozott evőkanál fűszerpaprika

A tészta:

  • 30 dkg csuszatészta sós vízben kifőzve
  • 5 dkg füstölt szalonna apróra kockázva, közepes lángon ropogósra sütve
  • 15 dkg túró
  • 2 dl tejföl

A szalonnát kisütöm, üvegesre párolom rajta a hagymát. 5 percig átsütöm rajta a halat, paprikázom, sózom, fedő alatt 15 perc alatt, alacsony lángon elkészül. Ha nem lenne elég leve, száraz fehérborral lehet rajta segíteni. A tésztát a túróval, pörccel megszórom, a tálalásnál tejfölözöm.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!