Bárány- vagy birkaszínhús, olívaolaj, tábil, vöröshagyma, mángold (csak a levelek), zöldpetrezselyem, főtt csicseriborsó, paradicsompüré, harisza, egy citrom leve, elmorzsolt erős paprika
Tálba teszek fél kiló lezsírozott, lehártyázott és felkockázott bárány- vagy birkahúst, sózom, borsozom, rászórok másfél kávéskanál tábilt, összekeverem. Olajon megdinsztelek három-négy fej hagymát, ráteszem a húst, öt percig kevergetem. Beleteszek fél kiló mángoldlevelet és egy csokor finomra vágott zöldpetrezselymet, újabb tíz perc múlva tizenöt-húsz deka főtt csicseriborsót, két evőkanál paradicsompürét, egy deci vízzel elkevert másfél kiskanál hariszát, továbbá némi elmorzsolt csöves erős paprikát, hátha a hariszától nem lesz kellőképp erős. Borsot darálok rá, belecsavarom egy citrom levét, összekeverem és nagyon mérsékelt tűzön nagyon puhára főzöm. A tunéziai konyha remeke.