Panzanella, toszkán kenyérsaláta
![panzanella](https://cdn.origo.hu/2023/12/GJs6xbVWflUaiFXrVONLYdVTuy2d5BKEom9_2R_C0E8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y0NDI2ZDY4ZWYwODQ0M2ZiNmEyMTExMDQ5Y2JiOTAw.webp)
Elkészitési idő: nettó 15 perc, bruttó másfél óra
Alapanyagok:
A kenyeret kockákra vágom, sütőben grill fokozaton enyhén megpirítom. A paradicsomot és az uborkát a kenyérkockákkal körülbelül azonos méretű kockákra vágom, a lilahagymát vékonyan felszeletelem. Az öntethez elkeverem az olajat az ecettel, sózom, borsozom, meglocsolom vele a salátát, a bazsalikomot hozzátépkedem. Az egészet alaposan összekeverem. Körülbelül egy órát állni hagyom, hogy a kenyér magába szívhassa az öntetet.