Almavaj
![alma vaj](https://cdn.origo.hu/2023/12/oXt5reo1z40-M5sopcXK_-F2lmvx30anch2XccmljiQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VhNTFkZTBjMDc2YTRiYTA5NjYxZTg4ZWFjYzA2NWE1.webp)
Elkészítési idő: nettó 30 perc, bruttó 3 óra
Alapanyagok:
Az almákat, úgy ahogy vannak felnegyedelem, és az ecetben puhára főzöm. Egy fémszitán átnyomkodom. A pürét elkeverem a cukorral, és alacsony lángon, fedetlen lábosban, sűrűn kevergetve sűrűre főzöm. Vajas kenyérre kiváló, a birsalmasajt és a lekvárok között félúton.