Egyiptomi lepénykenyér
![egyiptomi kenyér](https://cdn.origo.hu/2023/12/FqdzG3lBlucMzi2FgYHUiGJc45by1fQpi3RMt90YKjw/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2E4M2YzYzJiYjZiNDQ5NjhiMDQ1N2ViZmQ3OWQ5MDk2.webp)
Elkészítési idő: 1,5 óra
Alapanyagok:
Az alapanyagokat addig dagasztom, míg el nem válik a tészta a kezemtől, majd hagyom a kétszeresére kelni. A tésztát nyolc részre osztom, majd olyan vékonyra nyújtom őket, amilyenre csak tudom, és szabad tűzön felforrósított vaslapon vagy kövön, esetleg tűzhelyen, nagyon forró serpenyőben 1-1 perc alatt foltosra sütöm.