Focaccia
![focaccia](https://cdn.origo.hu/2023/12/KpNVQrVeqjQ3U_f7iPSVio9vUmHZDitLTWwTN-cgrcA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I4ZDdkZGE2NTE2NjQ5NTI4MjlkZDc0MGE3ZjczNTAy.webp)
Elkészítési idő: 2 óra/30 perc
Alapanyagok:
Az élesztőt a meglangyosított tejben elkevert cukorral felfuttatom, eldolgozom a liszttel és a sóval, majd kis adagokban hozzáadom a vizet és addig dagasztom, míg a kezemtől el nem válik. Egy órán át hagyom kelni, majd óvatosan, tíz ujjal egy kiolajozott tepsibe nyomkodom, az ujjaimmal kis gödröket formálva a tésztába. Minimum további egy órán keresztül hagyom kelni, majd megszórom a választott feltéttel és a maximumra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt addig sütöm, míg a szélei enyhe színt nem kap.