Alapanyagok:
Feldarabolok egy gyöngytyúkot, és olajon körben kissé megpirítom. Lehámozom egy fél narancs vékony sárga héját, ügyelve, hogy az alatta levő fehér rétegből semmi ne jöjjön vele, hajszálvékonyra felcsíkozom. Kifacsarom a narancs levét, plusz egy másikét is, félreteszem.
Sózom és borsozom a húst, hozzáadok egy finomra vágott mogyoróhagymát, összekeverem. Meglocsolom fehérborral, rászórom a narancshéjat, beleteszek egy rozmaringágat vagy néhány zsályalevelet. Miután a bort teljesen elfőtte, ráöntöm a narancslevet, és lefedve készre párolom. Amikor kellőképp megpuhult, a szaftját fedő nélkül erős lángon beforralom, sőt karamellizálom, de lehetőleg nem égetem oda. A végén hozzáöntök még egy kevés fehérbort, és elkeverem. Narancsszeletekkel és rozmaringággal vagy zsályalevelekkel díszítve tálalom.