A burgonyás alaptésztát félujjnyi vastagságúra nyújtom, alá néha lisztet szórok, hogy ne ragadjon le.
8x8 centis négyzetekre vágom.
A négyzetek közepére teszek egy fél szilvát - ha apró szemű a szilva, egészet is tehetek rá, előtte mindenképpen kimagozom. A két ellentétes sarkát a szilva fölött összecsípem.
Most a másik két ellentétes sarok összecsípése következik.
Lisztes kézzel - és tenyérrel - gombóccá gyúrom a szilvás tésztát, úgy, hogy ne lógjon ki belőle a szilva.
A gombócokat lobogó, kicsit sós vízbe teszem, két percig hagyom őket, majd megpiszkálom fakanállal, hogy ne ragadjanak le. Miután feljöttek a víz tetejére, még két percig hagyom őket főni, majd egy másik lábasba teszem őket óvatosan, amiben előzőleg vajon aranyszínűre pirítottam a zsemlemorzsát. A lábast rázogatva átgörgetem a morzsán a gombócokat és tálalom.