Hogyan marad puha a tintahal?
![tintahal technológia](https://cdn.origo.hu/2023/12/x55YA-tYa2y13MrhteseN-6r80g6bpBuCiemd-9uoEo/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU1YjY3NGEyZWEyMDRhODA5NzAyZWVhZDE4MWZiNGQy.webp)
Kivételes, de nem egyedi eset a tintahal, a száraz húsokra, csirkemellre is pont ez a szabály az érvényes, nem szabad túlkészíteni, mert elvész az élvezet. A tintahal esetében - tenyérnyi példányokkal számolva- ez 2-3 perc tűzforró serpenyőben, vagy a parázshoz közeli sütést jelent összesen. Nem kell főzni, túlsütni, akkor lesz kemény.
Egy trükk, amikor vásárolnak, keressék azokat a példányokat, amiken van bőr (színes, mintás, de ha nyúzott, akkor fehér) mert rengeteg ízanyag van benne, sokkal finomabb lesz a végeredmény.