Marhapofa
![marhapofa](https://cdn.origo.hu/2023/12/0t7fAFP72n0HlhRpHk5hXfZLbw5UN-3PkZvK44u07kA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzE5M2ZkYWUzZjAwYzQzMDI4YzlhZWY1YmY5Njk4ODg0.webp)
A pofa, pont mint a lábszár, az állat egész életében nagyfokú használatnak van kitéve, ezért szívós képlet, kizárólag hosszasan készülő ételekbe alkalmas. Ezekbe viszont hálásabb a lábszárnál, ugyanis zselatinosabb, ragacsosabb és omlósabb állagú amannál. Kevés hentes tart, de nyúzzák azt, akit érnek, mert a marha egyik legjobb ár-érték arányú része ez. Főzéshez elég negyedelni ezeket a fél-háromnegyed kilós darabokat.
Elkészítési módok:
Receptek: