Vágólapra másolva!
Sajnos nem elég elterjedt alapanyag, pedig sokkal nagyobb lehetőségek vannak benne, mint a marhapofa felhasználási területein elterjedt lábszárban.
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

A pofa, pont mint a lábszár, az állat egész életében nagyfokú használatnak van kitéve, ezért szívós képlet, kizárólag hosszasan készülő ételekbe alkalmas. Ezekbe viszont hálásabb a lábszárnál, ugyanis zselatinosabb, ragacsosabb és omlósabb állagú amannál. Kevés hentes tart, de nyúzzák azt, akit érnek, mert a marha egyik legjobb ár-érték arányú része ez. Főzéshez elég negyedelni ezeket a fél-háromnegyed kilós darabokat.

Elkészítési módok:

  • órákig (5-6) főzni
  • pörköltek
  • raguk
  • hosszan készülő káposztás, babos egytálételek

Receptek:

Stracotto

Marhapofa-pörkölt

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!