Szeder-shrub koktél
![shrub3](https://cdn.origo.hu/2023/12/RlbSMCzGqWzIYKuj2QnIk9Vs4B0sMG5YNxtd87tjpV8/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExODU2ODg4ZjliZDQwNjhhMDMwZDM3YmE5OGRkNDRl.webp)
Elkészítési idő: nettó 15 perc, plusz hűtési idő
Alapanyagok:
A vizet és a cukrot alacsony lángon addig hevítem, amíg a cukor feloldódik. Hozzáteszem a gyümölcsöt, és alacsony lángon addig forralom, amíg kiadja a levét (5-10 perc). Leszűröm, jól átnyomkodva, hogy minél több levet adjon ki. A levet hagyom kihűlni, jól összekeverem az ecettel, és beteszem a hűtőbe 1-2 órára. Pohárba töltöm a rumot, rá a kihűlt shrubot. Ízlés szerint szódával hígítom.