Töltött pljeskavica
![sajtos pljeskavica](https://cdn.origo.hu/2023/12/rJdFE-YtcMLdbRQ-n3lxHKxF0wLN6fW9CoZ6N8aCYNA/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzU2NTUwYTdiYmYyZjQ1YTdhNzc3NjU0OGUzZDVkMGY2.webp)
Elkészítési idő. 30 perc
Alapanyagok:
A ledarált húsokat elkeverem a fűszerekkel, szódabikarbónával, összedolgozom a sajttal. Kisebb ökölnyi darabot veszek ki belőle és másfél centi vastag pogácsává lapítom, majd faszén felett megsütöm. A szódabikarbóna kissé fellazítja a húst, de túl sokat nem szabad belerakni, iszonyú gumis lesz tőle.