Borjúmáj friss fügével
![borjúmáj fügével](https://cdn.origo.hu/2023/12/N3aPzn820sXg7xacAq7cS8ByBIM3UjOP2XspqwfU1IQ/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY2YTNhOGJkNGRhMDQ4N2NiYjE0MmU3YTM5ODZhNWEx.webp)
Alapanyagok:
A fügéket felszeletelem, lerakom egy lapos jénaira, néhány kanál tokaji aszúval és egy kevés balzsamecettel meglocsolom. Letakarom alufóliával, beteszem a forró sütőbe, körülbelül tíz percig sütöm. Közben vajon a szokásos módon megsütöm a felszeletelt borjúmájat, szokásoson azt értve, hogy puha legyen, nem pedig kemény. Tálra szedem, borsot darálok rá, és a tetejére kanalazom a megsült fügét a szaftjával együtt.